Annie brickman

Divider1.jpg

Människan bakom kameran

I en värld full av skuggor är det extra viktigt att fokusera på livets ljusa stunder. Kärlek, respekt, empati och gemenskap är inte bara ledord för det perfekta bröllopet, utan också för mitt fotografi och min tro på att vi alla kan göra världen en aning bättre genom att låta dessa fyra ord vara grunden i vår vardag.

Mitt namn är Annie Brickman, och jag fotograferade mitt första bröllop 2014. Det var en liten ceremoni, och jag hade bara fotograferat i några få år, så jag var ganska nervös. Jag ångrade hela vägen dit att jag tackat ja. "Tänk om jag sumpar det? Tänk om dom inte kommer att tycka om bilderna?!" Bröllopsbilder är ju inte vilka bilder som helst. Man kan inte ta om dem, ifall det blir fel. De ska ju sitta upp i decennier, tittas på av hundratals olika människor, för att sedan ärvas ner i generationer! 

Men det gick fantastiskt.

Aldrig i mitt liv hade jag sett någonting så vackert. Jag kommer aldrig att glömma känslan att få dela ett så intimt och magiskt ögonblick så nära två helt andra människor. Jag grät med dem när de leende sa “Ja” och torkade varandras tårar. Idag är dem inte bara "mitt första par" utan väldigt nära vänner. 

Och vill ni veta en hemlighet? Jag gråter fortfarande när jag fotograferar bröllop. Ibland är det ögonblicket när två människor säger ja, ibland är det under talen, men det rinner nästan alltid en liten tår nedför min kind minst en gång under dagen. Och när jag redigerar bilderna efteråt blir det ännu fler. Jag bestämde mig där och då för att det var det här jag ville göra, resten av mitt liv. Fånga dessa vackra ögonblick och visa människorna i bilderna hur vackra dem är. Få fånga kärlek, ett begrepp så svävande, på bilder man kan röra vid och älska. Fånga ögonblick som kan bevaras för alltid.

Min bakgrund

Jag föddes och växte upp utanför Göteborg i ett extremt kärleksfull hem. Där var konst och friidrott hela mitt liv innan jag kastade mig ut i den stora världen. Jag studerade Konst & Design tre år i Växjö, flyttade tillbaka till Göteborg igen och arbetade mestadels med inredning och kundservice, innan jag bestämde mig för att följa mitt hjärta och satsa fullt ut på det som jag fallit fullständigt för, fotografi. Jag började som landskapsfotograf, gick över till produktfoto och sedan till porträtt. 2014 flyttade jag till Kalifornien (USA) där jag utbildade mig till fotograf, flyttade ihop med mitt livs kärlek Adam och upptäckte genren bröllopsfoto. 

Jag är en alldeles för positiv person med en enorm livsglädje, som borta i USA gick under beskrivningen “a ray of sunshine”. Jag är väldigt svag för djur och barn, tokig i att resa och att träffa nya människor. Jag är väldigt social och är alldeles för glad för att förstå att vissa saker ska vara "läskiga" eller "omöjliga". Min positiva attityd har hjälpt mig att bland annat arbeta som fotograf för Santa Barbara City College, bli lärarassistent i flera olika ämnen inom foto samt gett mig praktikplatser och jobb för flera prisbelönta bröllopsfotografer i USA, bland annat Matt Roberts i Santa Barbara och LA-baserade Karen D

I Juni 2017 förverkligade jag ännu en dröm; då flyttade jag äntligen till Gotland med min sambo Adam. Med Gotland som bas ser jag fram emot att fotografera över hela Sverige och runt om i hela Världen. Jag släpar ofta med mig Adam som assistent, filmare eller andra-fotograf. För vad kan vara bättre än att göra det man älskar med den man älskar? Det jag brinner för med bröllop, förutom själva kärleken, är variationen och tempot. Jag får vara en fluga på väggen ena stunden, och generalen som ger order nästa. Jag älskar energin och att få vara ute bland människor. Att vara bröllopsfotograf är det allra mest krävande yrke som finns, och det är just det som gör det så roligt. Varje bröllop är en unik utmaning med unika förutsättningar och man får bara en chans att göra det bra. Varje kärlekshistoria ska berättas personligt och vackert på ett smidigt och minnesvärt vis där målet är att paret ska ha en så underbar dag som möjligt. Som fotograf är man delaktig i att göra brudparets dag magisk, och det är ett fantastiskt roligt och ärofyllt uppdrag.

 
 

Letar du efter någonting?

Har du hittat det du söker?

I fliken uppe till höger finns massor att utforska! Klicka på “English“ eller “Svenska“ för information på ert valda språk. På vissa mobiler och i vissa webbläsare har jag hört att dessa inte alltid syns så väl. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! Men letar du efter mina paket och priser så KLICKA HÄR. Vill du veta mer om min fotograferingsstil och se exempel på bröllop jag fotograferat, KLICKA HÄR. Är du enbart intresserad av bröllopsfilm? KLICKA HÄR. Jag svarar på era meddelanden så fort jag kan, oftast inom 24 timmar.


Ert Datum *
Ert Datum
Vi är intresserade av... *