Bröllopsvideo

Divider1.jpg

Fånga din dag i rörlig bild

Från och med sommaren 2019 lanserar vi bröllopsvideo som till- eller huvudval genom Captured by Annie. Captured by Annie är bröllopsinriktningen av företaget Any Moment Production, som startades 2017 av samboduon Annie och Adam. Vi utbildade oss till och arbetade som fotografer och filmare i USA innan vi flyttade hem till Gotland 2017 för att komma närmare vänner och familj. Även om bägge parter kan båda jobben, så ser vi mest Annie som fotograf och Adam som filmare. Adam Stumle är videografen bakom succén Jägarsoldat och har filmat dokumentärt i många år, men efter att ha följt med Annie som assistent, second shooter eller videograf har även han förälskat sig i bröllopsdokumentation. Ingenting är vackrare än att få fånga de härliga ögonblick varje bröllop innehåller, och sedan kunna dela dem med de människor som kärlekssagan handlar om.

Men praktiskt då? Du kan välja mellan olika paket för att få en video som passar just er. Vi har även några tillval som gör det möjligt att anpassa det ytterligare efter er dag och era önskemål. Det roligaste vi vet är att arbeta tillsammans, och det känns som ett naturligt steg att erbjuda bröllopsvideo till er som drömmer om ett avslappnat och härligt bröllop att återuppleva om och om igen livet ut. Annies passion för bröllop kombinerat med Adams passion för storytelling gör att vi kan berätta er kärlekshistoria. I de minsta paketen arbetar endast en av oss på själva bröllopet medan den andra redigerar, men väljer du de större paketen eller film som tillval när du bokar foto blir er stora dag förevigad av oss båda två... frågan är bara, hur många kapitel ska ingå?


Om en bild säger mer än 1000 ord,
Hur mycket säger då inte en film?

Divider1.jpg

Har du funderat på att låta någon filma ert bröllop? Bilder betyder enormt mycket, men vi människor har en helt annan koppling till rörlig bild. En bröllopsvideo betyder otroligt mycket i efterhand. Annie och Adam fokuserar på att filma detaljer som berättar just er historia och ser till att de syns i er film så att ni i efterhand kan skratta och minnas dagen igen.

De olika paketen styr mest hur många timmar vi är på plats under själva bröllopet. En films längd är unik och beror på vad som händer och vad ni vill ha med. Därför att filmerna ni ser här endast exempel. Er film kommer så klart att bli annorlunda. Ni kommer att relatera till människorna ni ser, känna igen deras minspel och händelserna som utspelade sig under dagen. Desto fler timmar vi filmar, ju mer material filmas och en längre film går att få till. Vad ni vill ha för ljud spelar också stor roll för hur lång filmen blir.

Vi sätter oss ner före bröllopet och pratar igenom vad som är viktigt för er, vilka människor som är viktigast i ert liv och om ni har några speciella händelser inplanerade under dagen. Ska någon sjunga? Dansa? Spela? Finns det några barn med? Har ni något specifikt tema? Vi vill också spela in varsin kort intervju med er där vi pratar lite om er relation, om era drömmar och förväntningar. Detta är jättefint att ha med i filmen, men gör er framförallt mer bekväma på själva bröllopsdagen.

Filmerna som visas nedan spelades in mellan 2016-2017 och vi har sedan dess utökat med bättre kameror, optik och andra hjälpmedel. Till exempel har vi ordnat drönare och stabilisering. Det gör att filmer vi spelar in idag är av ännu högre kvalité rent tekniskt. Men bröllopsfilmer handlar inte om teknisk kvalité, utan om känsla. Våra filmer klipps av Adam, som är utbildad redigerare och arbetar som redigerare, filmare och storytelling coach på heltid. För honom är bröllopsfilmer det roligaste som finns. Här handlar det om er och er resa, era känslor och er historia. Se filmerna nedan som inspiration, men ha med er att er egen film kommer att kännas helt annorlunda i hjärtat.


 
 
 

Joverth & Carma 2016. Kort version.

Svenska Joverth träffade sin fru Carma i Santa Barbara och de gifte sig en varm sommardag 2016 bland släktingar och vänner. Annie tillfrågades om att fotografera det, och Adam filmade sitt första bröllop. Det gick långt över förväntan. Bröllopet var intimt och mysigt, och med under vigseln var parets två chihuahuor. Adam klippte bröllopet i två versioner, en kort för vänner och bekanta och en längre version för bara familjen.

 

1. Dikten

Varje bröllop är unikt och varar hela dagen, men allt går att sammanfatta. Paket Novellen är en kort film från ert bröllop, en sammanfattning, lagom för sociala media eller att visa för vännerna. Novellen hyllar er kärlek och visar höjdpunkterna från vigseln och ögonblicken strax före och efter.

Novellen filmas av Annie eller Adam under två timmar på bröllopsdagen. Paketet innehåller kärleksfulla ögonblick från porträttsessionen och de härliga ögonblicken före, under och efter vigseln. Passande musik ingår i priset, utvald av oss på AMP. Det är ett fint minne att se tillbaka på samt kort nog att kunna ses ofta!

ca 5 minuter lång.

9 500 kr

 

 
 
 

 

Patrik & Hanna 2017

2. Novellen

En bröllopsdag består dock av så mycket mer än ceremonin och kärleksbilderna! Den består av små skratt och stora löften, av små människor och stora känslor. Filmpaket Pocketboken är möjligheten att dokumentera en större del av er dag och visa mer av hur det verkligen var. Videon är perfekt att spara och återuppleva på alla hjärtans dag eller på era jubileum resten av ert liv, eller kort nog för vänner och familj att se. Välj vilka kapitel som ska ingå i din kärlekssaga; förberedelserna, first look, vigseln, kärleksbilderna, festen... man hinner inte allt, men man hinner mycket. Filmens längd varierar beroende på hur er dag fortlöper men ni kan räkna med en ungefärlig uppskattning.

Patrik & Hanna träffades via gemensamma bekanta och bodde länge på samma gård innan de tog steget att flytta ihop i samma lägenhet. De sa äntligen ja inne i Visby Domkyrka en solig och varm sommardag 2017. Det var ett litet och intimt bröllop i centrala Visby, men en liten avstickare för bilder ute i Fridhem han dem med innan det var dags för festen nere i hamnen. Annie fotograferade ett annat bröllop men Adam tog extrakameran och filmade när en av hans äldsta barndomsvänner upplevde sitt livs största dag.

Paketet filmas av två filmare under ungefär 6 timmar på bröllopsdagen. Passande musik ingår, utvald av AMP.

ca 10 minuter lång.

22 500 kr

 
 

 

Heather & Kyle 2016

Heather & Kyle är amerikaner och deras bröllop förevigades i fotografi av Annie och hennes mentor Matt Roberts i Lake Taho, Nevada. Matt var brudens barndomsvän och han såg till att Adam följde med och filmade som en överraskning för henne och Kyle. Heather hade en stor, kärleksfull familj där systersonen led av en allvarlig sjukdom. Adam redigerade filmen i två versioner, en för vännerna och familjen där systersonen syntes så mycket som möjligt, och en vanlig version som fokuserade mer på Heather och Kyle. Det var en isande kall dag, vilket Adam förmedlade med detaljer såsom värmepåsarna paret köpt till sina gäster inför ceremonin eller i klippet där en av gästerna gnuggar händerna för att hålla värmen. Lokalerna tillät inte eld, så istället för tomtebloss hittade paret mjuka ljusstavar på nätet för sin “grand exit“ som man kallar det på engelska. Heather & Kyle hade ett traditionellt amerikanskt bröllop där de såg varandra första gången vid altaret. Kan man undgå att beröras av Kyles tårar?

3. Romanen

Varför välja bort något av era viktiga kapitel? I romanen berättar vi er kärlekssaga från början till slut i video. Vi följer er från förberedelserna tills festen börjar dra igång på riktigt under kvällen. 

Hela dagen dokumenteras i video av två filmare, som är närvarande ca 12 timmar på bröllopsdagen. Här har ni möjlighet att få en riktig film om er och er dag, som verkligen blir unik. Film kräver mer vinklar och mer planering än foto, så därför är två filmare nödvändigt för att fånga dagen på riktigt. Men oroa er inte, ni kommer knappt att märka att vi är där.

Längden på videon varierar beroende på aktiviteterna och mängd ljud som spelas in under dagen, men tanken är att skapa en personlig och varm berättelse att återuppleva varje bröllopsdag resten av livet medan ni lever lyckliga i alla era dagar. Den här filmen är enkel att senare göra en kortversion av, eller en highlight-film att dela med gästerna och även med vännerna som inte var där.

Filmens längd varierar beroende på bröllopet men också beroende på eventuella tillval av ljudinspelningar. Passande musik ingår, utvald av AMP.

15+ minuter lång

34 500 kr

 
 

 

Tillval

Divider1.jpg
 
 

Inspelning av ljud under vigseln
Vill ni använda delar av vad vigselförrättaren säger i er video? Eller kanske höra stora delar av det, beroende på hur lång video ni valt? I så fall krävs speciell utrustning. Det är olika beroende på hur och var ni gifter er, hur ljudet behöver spelas in för att bli av en användbar kvalité.

1500 SEK

Har ni skrivit speciella kärlekshälsningar eller löften till varandra? I så fall är dessa magiska att ha med i er video oavsett vilken längd på bröllopet ni ni valt. Om ni använder en mikrofon under er dag blir det billigare, men om ni inte har det behövs det mer planering och mer utrustning, och därav ökar priset och blir specialanpassat efter just ert bröllop.

från 1500 SEK

Inspelning av tal
Under middagen brukar nära och kära leverera hjärtevärmande tal. Vissa kommer man ihåg resten av livet, men ibland bleknar minnet och man skulle vilja höra det igen. För vissa räcker det att spela in talen på sina telefoner, men om ni vill ha med talen i er video behövs det bättre ljudkvalité än så. Då behöver vi planera extra om när, var, vem och hur talen ska hållas, samt vilken utrustning vi behöver använda.

3500 SEK

Film med Drönare
Att filma med Drönare blir allt mer populärt, men beroende på vart ni gifter er kan det vara svårt att få tillstånd att lyfta högt. Beroende på hur schemat ser ut tar vi in en drönarflygare separat eller filmar själva. Tar vi med drönare tar detta tid att sätta upp och behöver planeras in i schemat.
Vi pratar om vad det är ni vill ha och hur vi löser det, men vem älskar inte att få se världen från luften? En helt ny sida av er kärlekshistoria!

från 4500 SEK

Speciell musik
På grund av copyrightlagar kan man inte använda vilken musik man vill hur som helst. Vi klipper gärna till musik ni har valt ut, men då har ni ansvar att få tag på rättigheterna till musiken. Detta diskuterar vi tillsammans när vi planerar er video.

Ni kanske har en speciell sång på ert bröllop? Kanske sjunger eller spelar någon anhörig någonting unikt till just er. Detta kan vi självklart spela in, antingen LIVE under bröllopet till aningen lägre kvalité eller i studio/studiolik miljö. Har ni på förhand spelat in en sång och har rätt från skaparen att använda den, kan vi självklart klippa från den.

0 SEK
1500 SEK
3500 SEK

Egen inspelning
LIVE-inspelning
Studioinspelning

One Perfect Song
Vill du skapa din egen, personliga sång? Vi kan tipsa om företaget One Perfect Song, som gör musik till din text. KLICKA HÄR för att läsa mer.

Highlight-film
Har ni valt en längre film men vill ha en kortare variant att lägga ut på sociala medier eller dela med vänner och familj? När vi väl har materialet och har börjat klippa i det, är det inte så svårt att välja ut de allra finaste bilderna för en kort film. En highlight-film brukar vara mellan 1-3 minuter beroende på hur många timmar av bröllopet vi filmat. Detta går enkelt att lägga till efter bröllopet.

1500 SEK

Film som tillval
När du bokar oss som din bröllopsfotograf och väljer foto som tillval får du rabatt på din filmning. Priset blir individuellt beroende på hur många timmar ni bokar och vart i Sverige bröllopet är. Kontakta oss för mer information.

 
 

 

Bra att veta

Musik
På grund av copyright har man inte rätt att använda musik hur som helst. Vi på Any Moment Productions har redan tillgång till ett urval av melodier som vi använder utan extra kostnad i våra filmer. För oss är det viktigt att vi och brudparet lär känna varandra i förväg så att vi på AMP kan fånga de ögonblick som är viktigast för paret, men också så att vi kan välja ut bra musik som går i rätt stil.

Har ni ett favoritband som spelar Live, eller en nära vän/familjemedlem som sjunger/spelar er favoritlåt under bröllopet? Sådana saker kan vara värda att spela in och roliga att ha med i videon. Kvalitén att spela in under själva bröllopet går däremot inte att garantera, då stök eller externa störningar påverkar ljudkvalitén. Det går aldrig att garantera att musiken blir riktigt bra, men genom lite planering går det att maximera kvalitén så mycket som möjligt. Låt oss veta i förväg om ni har någon speciell underhållning som ni vill ha förevigad under bröllopsdagen. beroende på vilket paket ni väljer är det inte säkert att vi har rätt utrustning med oss på plats om inte detta specificerats i förväg. Väljer ni paket Novellen eller Pocketboken tillkommer en extra avgift för inspelning av ljud under bröllopsdagen.

Vi har alla favoritlåtar, men kända låtar och artister har copyrightskydd på sin musik. I vissa fall kan man använda copyrightskyddade låtar för privat bruk, men filmer som innehåller sådana kan inte läggas ut på t ex Facebook eller Youtube, vilket begränsar er när ni vill dela er video. Om ni vill använda copyrightskyddad musik måste ni själva få fram ett tillstånd på att ni får använda den.

Letar du efter någonting annat?

Har du hittat det du söker? I fliken uppe till höger finns massor att utforska! Men på vissa mobiler och i vissa webbläsare har jag hört att dessa inte alltid syns så väl. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! Men letar du efter mina paket och priser för fotografi så KLICKA HÄR. Vill du veta mer om min fotograferingsstil och se exempel på bröllop som jag fotograferat, KLICKA HÄR. Jag svarar på era meddelanden så fort jag kan, oftast inom 24 timmar.

 

Kontakta oss!

Namn *
Namn
Ange plats, gärna lokal om ni har bestämt det.
Datum *
Datum
T ex Google, Instagram, vänner...