Elopement - ett intimt sätt att gifta sig på.

 

Covid-19 har satt stopp för tusentals bröllop i Sverige - miljoner, världen över. Men alla låter sig inte hindras av pandemin utan hittar andra sätt att få säga ja till varandra.

Ett sätt är att skära ner antalet gäster och gifta sig ändå, eller att skippa gästerna helt. Resa iväg till en annan stad - eller en annan del av landet - bara ni två. Eller smita iväg till stadshuset och säga ja hemma där ni bor, men boka en fotograf och ta romantiska bilder för att sedan fira på tu man hand. Avsluta kvällen med en middag på en fin resturang och därigenom sponsra lokala företag. Kanske till och med boka ett hotellrum över natten och fira in första dagen som gifta med en hotellfrukost?

Sedan har ni en stor fest med en symbolisk ceremoni när pandemin är över, eller när det är säkert att samlas i stora grupper igen!

Varför inte en liten ceremoni i kyrkan eller en privat liten samling på en strand någonstans? Många fotografer har fantastiska priser på vackra porträtt för er två. Hos mig kan ni t ex boka en förlovningsfotografering om ni enbart vill ta vackra porträtt, eller boka det minsta bröllopspaketet på 2 timmar om ni vill få med vigseln och eventuella bilder på de närvarande vittnena och gästerna och ha ett “riktigt“ bröllop.

Ett sådant bröllop kallas för elopement. Det är väldigt prisvärt och mycket roligt! Mycket roligare än att ställa in helt, särskilt en gång till.

Hur vet jag det? För att jag själv kommer att göra så. Det finns tillfällen då man både kan ha kakan, och äta den.